A hét végéig látogatható

2023.09.27. 14:30

Tájképfestők kiállítása Alsórajkon

Két helybeli alkotó, Vágó Annamária és Holicska Tibor József festő alkotásaiból nyílt kiállítás nemrégiben a dél-zalai településen, melyet Pallankiné Németh Judit polgármester nyitott meg a Kisfaludi művelődési házban.

Benedek Bálint

Az alkotók a polgármesterrel, balról: Vágó Annamária, Holicska Tibor József és Pallankiné Németh Judit

Forrás: ZH

Vágó Annamária művei főként festmények és grafikák, több mint negyvenéves alkotói folyamatot mutatnak be. A kiállított munkákat végignézve egy sokoldalú embert ismerhetünk meg. Képeire jellemző a természeti élmények érzékeny megragadása, saját érzései, gondolatai, lelki élményei kelnek életre. Technikai sokszínűség, egyéni stíluskeresés jellemzi a tárlatot. 
Holicska Tibor József már gyerekkora óta foglalkozott a festészettel, először olcsó, filléres vízfestékkel kezdte. Tizenéves korában kezdett el komolyabban foglalkozni az olajfestékek használatával. Fővárosi életét felhagyva költözött két éve Alsórajkra és folytatta munkásságát. Festészetére a klasszikus tájképfestők és romantikus stílusok vannak hatással. Gazdag, erőteljes színeket használ. A táj, a természet szépségét és az évszakok hangulatát szereti visszaadni műveiben. 
A kiállítás a hét végéig látogatható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában