A koncert ingyenes

2023.08.17. 19:15

Eva Virsik világhírű zongoraművész Zalaegerszegen, először Magyarországon

Szeptember 13-án, 18 órától ad koncertet a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség szervezésében a zalaegerszegi Városi Hangverseny-és Kiállítóteremben (a volt zsinagógában) Eva Virsik világhírű zongoraművész, aki így Zalaegerszegen mutatkozik be első alkalommal Magyarországon.

Arany Horváth Zsuzsa

Eva Virsik

Forrás: Eva Virsik honlapja

A zongoraművész nemzetközi versenyek győztese, fellépett már többek közt a New Yorki Carnegie Hallban, és játszott olyan zenekarokkal is, mint a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekara. A  koncert ingyenes, de regisztrációhoz kötött. (Regisztrálni a [email protected] e-mail címen lehet.) A zalaegerszegi előadásban Chopin, Schumann, Liszt és Rahmanyinov műveit hallhatjuk tőle, azt est műsorvezetője Schmidt Orsolya lesz.

A szlovákiai, pozsonyi születésű Virsik Éva négyévesen debütált a Szlovák Televízióban, és hat évesen megnyerte első versenyét.Tizenöt évesen, a Smetana-verseny megnyerése után a Nyugat-Cseh Szimfonikus Zenekarral és Libor Pešek mesterrel debütált zenekarban, és szerepelt a prágai Rudolfinum teremben és a pozsonyi Reduta teremben.  

A New York-i Szlovák-Amerikai Kulturális Központ (2010, New York) kitüntetésben részesítette. 

A Moszkvai Állami Konzervatóriumban tanult, és zeneművészeti doktori fokozatot szerzett. Sok éven át a zenepedagógiának is szentelte magát, több egyetemen, köztük a frankfurti, a freiburgi, a pozsonyi, a New Haven és a Bowdoin College karain oktatott. 

Fellépett a világ számos jelentős zenei intézményében, köztük a Yale Egyetemen is, és zongora mesterkurzusokat tartott Európában, az Egyesült Államokban és Ázsiában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában