Megnyílt a művészetelep

2023.07.03. 12:30

Tíz festőművész alkot egy héten keresztül Tófejen

Ötödik alkalommal szerveztek nemzetközi művésztelepet Tófejen. Az egy hetes szimpózium megnyitóját szombaton este tartották a közép-zalai település közösségi házában.

Gyuricza Ferenc

Buday Mihály a megnyitón bemutatott festményeivel

Fotó: Gyuricza Ferenc

Köszöntőt Buday Mihály festőművész, a telep szakmai vezetője és szervezője, valamint Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, megnyitó beszédet Horváth Zoltán polgármester mondott, aki annak idején a kezdeményezője volt annak, hogy hazai és Kárpát-medencei alkotók a községben tevékenykedjenek.  

Az idei tófeji szimpózium tíz festőt fogadott, köztük több olyan művészt is, akik évek óta visszatérő vendégnek számítanak a településen. Buday Mihály mellett Remete István, Balla Ákos-Zwara, Alim Adilov, Szatmári Ottília, Bényi Éva, Szepesi Andor, Krakker Krisztina, Soós Tibor, valamint Pálinkás Mariann alkot még Tófejen, utóbbi most először vesz részt a közép-zalai község művésztelepén. A képzőművészek az évek során kialakult, illetve már jól bevált szokásrendnek megfelelően ezúttal is két-két festményükkel ajándékozzák meg a település önkormányzatát.  

Buday Mihály lapunknak elmondta: az egy hetes szimpózium alatt több program is vár rájuk, így kirándulásokon, közösségi eseményeken vesznek részt – ez utóbbiak során találkoznak a település azon lakóival is, akik érdeklődést mutatnak a művészetek iránt – míg a telep kiállítással egybekötött zárórendezvényét július 8-án tartják, ugyancsak a közösségi házban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában