Kirándulás a grafika rejtelmeibe

2023.06.27. 16:30

Kiállítás a Göcseji Tudásközpontban

Kirándulás a grafika rejtelmeiben címmel nyílt szombaton délután a Göcseji Tudásközpont legújabb kiállítása, a februárban azonos címmel indítottak grafika szakkör tagjainak alkotásaiból – tájékoztatta portálunkat Nikitscher Bernadette, a tudásközpont szakmai vezetője.

Mozsár Eszter

A rajzszakkör és a kiállítás alkotói.

Forrás: Göcseji Tudásközpont

A résztvevőket ő és a szakkörvezető, Gacsal Gábor, a Dózsa-iskola rajszakos pedagógusa köszöntötte, aki arról szólt, hogy „a rajzolás oldja a feszültséget, növeli a kreativitást és javítja a problémamegoldó-képességet”. Arra kérte a kiállítás látogatóit, ne csak a látványra figyeljenek, mindig próbálják elképzelni, mit érezhetett az alkotó a kép születése közben.

Részlet a kiállításról.
Forrás: Göcseji Tudásközpont

A szakkörösök az eltelt fél évben sokféle technikával ismerkedtek, az elkészült alkotásokból a szakkörvezető válogatott. A kiállításhoz vendégkiállítóként csatlakozott a most érettségiző Pócsik Karina, aki ősztől tervezőgrafikusnak tanul. A grafika szakkör most nyári szünetet tart, de szeptembertől a grafika rejtelmeiben újabb izgalmas kirándulások várják a régi és új szakkörösöket.

Július 15-ig mindenkit szeretettel vár a kiállításra a Göcseji Tudásközpont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában