Napjaink eseményeire is reflektál

2023.05.13. 15:00

Szabó Ottó kiállítása a lendvai Bánffy Központban

A kassai és a lendvai magyar főkonzulátusok közötti együttműködés egyik eredményeként Szabó Ottó felvidéki grafikus és festő képeiből látható kiállítás a lendvai Bánffy Központ Galériájában. Az Adj király, katonát című tárlatot péntek este dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a magyar parlament korábbi elnöke nyitotta meg.

Gyuricza Ferenc

Soós Mihály, a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet Igazgatója, dr. Szili Katalin, Kovács Ágnes és Szabó Ottó a péntek esti tárlatmegnyitón

Fotó: Gyuricza Ferenc

A volt házelnök elmondta: a Pro Cultura Hungarica és Szervátiusz-díjas, valamint kimagasló művészi tevékenységéért Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést is kapott Szabó Ottó a legismertebb felvidéki magyar képzőművészek egyike. Mostani tárlata napjaink eseményeire is reflektál.  

A művész pályáját bemutató Kovács Ágnes, a kassai MaJel Rovás Központ igazgatója szintén beszélt erről, de azt is hozzátette: Szabó Ottó alkotásai többsíkúak, a vizuális tartalmuk mellett általában mélyebb jelentéselemet is hordoznak, azaz valódi mondanivalójuk gyakran a háttérben bújik meg. GYF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában