A könyv képeinek eredetijei is megtekinthetők

2023.05.14. 19:40

Kötetbemutató és kiállításmegnyitó a Göcsej Tudásközpontban

Kiállításmegnyitóval egybekötött verseskötetbemutatót tartott szombaton délután a zalaegerszegi Göcsej Tudásközpontban a Zalalövőn élő Bischofné Hesinger Katalin költő és festő, aki ez alkalommal nemcsak az Át a hegyen című kötetének verseit, de akril festményeit is a közönsége elé tárta.

Gyuricza Ferenc

Bischofné Hesinger Katalin és dr. Csider Sándor a kiállításon látható képek egy részével

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az esemény kettős apropóját a közelmúltban megjelent verseskötet adta, hiszen annak illusztrációit is maga a szerző készítette. A kiállításon így a kötetben látható képek eredetijeit is megtekinthetik az érdeklődők. Bischofné Hesinger Katalin versei belső, akár lelki folyamatok lírai leképezéseit adják, illetve arra világítanak rá, hogy sorsunk valójában a születés pillanatától az elmúlásig tartó folyamatos menetelés, miközben jól vagy rosszul, de azt is megtanuljuk, hogy miként kell boldogulni az életben. A versek egy részéhez zenei kíséret is társult, ezeket a költő fia, Bischof András biztosította gitáron.  

A kötetbemutatót megelőző tárlatmegnyitón dr. Csider Sándor, az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyugalmazott főiskolai docense szólt a jelenlévőkhöz. Kitért arra, hogy a kiállításon elsősorban olyan képek láthatóak, amelyek a tér és idő dimenziójában tökéletesen illeszkednek Bischofné Hesinger Katalin költészetéhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában