Hat diák a döntőben

2023.05.04. 14:15

Kiállítás az Ady-iskolában: "Mesék – irodalmi és történelmi jelenetek dobozai"

Az alapfokú művészeti iskolák képző- és iparművészeti ágán tanuló diákok legrangosabb országos megmérettetése a 2022/23-as tanévben a II. Országos Vizuális Alkotó Gyakorlat Verseny, tájékoztatta lapunkat a zalaegerszegi Ady-iskola vizuális tagozatának nevelőtestülete.

Arany Horváth Zsuzsa

Bakonyi Ádám: Valhalla hív engem (döntős)

Fotó: ZH

A rendező Budai Rajziskola - Alapfokú Művészeti Iskola és Szakgimnázium hat korosztályban hirdette meg a versenyt, ami így lehetőséget biztosított a művészeti alapképzés országos szervezetében tanuló minden diáknak a részvételre.

A pályamű meghirdetett témája: „MESÉK – IRODALMI ÉS TÖRTÉNELMI JELENETEK DOBOZAI” címmel jelent meg. Az elődöntő feladataként papírdobozba épített rajzos és/vagy plasztikus megformálású tereket, figurákat, jeleneteket kellett a versenyzőknek megjeleníteniük. A diákok koruktól és érdeklődésüktől függően a meséhez, az irodalomhoz vagy a történelem tantárgyhoz kapcsolódva, azok történeteit, valamely korszakát dolgozták fel egyedi képi és térbeli eszközökkel, esetleg feliratokkal kiegészítve.

Domján Lilla: Hattyúk tava (döntős)

A Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai közül 23-an vettek részt az elődöntőn, akik közül hat diák a Budai Rajziskolában megrendezendő döntőbe jutott.

A döntőbe jutott tanulók és tanáraik:

Bakonyi Ádám 8.c, felkészítő tanára Némethné Balogh Ildikó;

Domján Lilla 8.b, Berta Csongor 9.a, felkészítő tanára Monok Balázs;

Kovács Villő 8.c, Pekovics Jázmin 8.c, Gyergyák Eszter 9.ny1, felkészítő tanára Tánczos György

A 23 résztvevő diák alkotásából az iskola galériájában nyílt kiállítás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában