Diákok hallgathatták

2023.05.29. 16:00

Eleven Költők Társasága adott koncertet Lentiben

A Petőfi 200 programsorozat keretében csütörtökön az Eleven Költők Társasága zenekar adott koncertet a városi művelődési központban általános- és középiskolás diákoknak.

Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

Az együttes önmagát összművészeti alkotóműhelyként meghatározó új zenei produkció. Kortárs költők verseiből sajátos stílusjegyekkel, korszerű hangszerelési megoldásokkal kialakított igényes popzenét játszanak.

A zenekar tagjai, Keleti András (Budapest Bár, Colorstar), Kohánszky Roy (Roy és Ádám), Máté Szabolcs (Colorstar) korábban is zenéltek már együtt. Ahogy ők fogalmaztak: stílusukat meghatározza az elektronikus és akusztikus zenei elemek fúziója.

Számos fesztiválon adtak már koncertet, és népszerűsítették a kortárs magyar lírát. Alkotóműhelyként Bujtor István-különdíjban és Kaleidoszkóp díjban is részesültek.

A zenekar nevének ötletét a Holt költők társasága regény, illetve film adta, ám mivel kortárs,”eleven” költők verseit dolgozzák el, erre utaló elnevezést választottak.

A koncerten az is kiderült, hogy hamarosan az együttes két videóklipje is elérhető lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában