Könyvbemutató

2023.04.27. 19:30

Zalaegerszeg nevezetes személyiségei a 19-20. században

Zalaegerszeg nevezetes személyiségei a 19-20. században – várostörténeti kiadványt mutattak be.

Arany Horváth Zsuzsa

A kötet szerzői és méltatói. Hátul: Simon Beáta, dr. Kulcsár Bálint, dr. Kostyál László, Balaicz Zoltán polgármester, Molnár András Első sor: dr. Gyimesi Endre, Megyeri Anna, Tóth Renáta, a megyei könyvtár igazgatója, Béres Katalin, Kiss Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

A Zalaegerszegi Füzetek sorozat 18. darabjaként jelent meg az azonos című, 2021-ben tartott várostörténeti konferencia előadásainak írott változatát tartalmazó tanulmánykötet, a "Zalaegerszeg nevezetes személyiségei a 19-20. században".  Költő, író, nyomdász, jegyző, festőművész, ügyvéd, patikus, honvéd, iskolaigazgató-lapszerkesztő, tiszti főorvos életébe nyerhet betekintést az olvasó. A jeles elődök közül Hári Emma, Kaszter Ödön, Dömötör János, Árvay Sándor, Udvardy Ignác, dr. Thassy Gábor, Háry Gyula, Kakas Ágoston és Briglevics Károly arcéle bontakozik ki a zalai történészek írásaiból. A Zalaegerszegi Füzetek kötetet csütörtökön mutatták be a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban. A rendezvényen közreműködött Béres Katalin főmuzeológus, dr. Kostyál László, a Göcseji Múzeum igazgatója, Megyeri Anna történész főmuzeológus, köszöntőt mondott Balaicz Zoltán polgármester.

A konferenciáról beszámoló korábbi cikkünk:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában