Három dobogós hely

2023.04.18. 19:00

Tizenöt diák jutott az országos döntőbe Nagykanizsáról

Országszerte hétezer tanuló vett részt az Ágazati és ágazaton belüli specializáció szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén (ÁSZÉV), ahol a Nagykanizsai Szakképzési Centrumhoz tartozó intézményekből 15 diák jutott az országos döntőbe.

Pásztor András

Elöl a három dobogós fiatal: Korosecz Tamás (balról), Hörcsöki Aliz és Jandó Péter. Mögöttük felkészítő tanáraik és a szakképzési centrum vezetői

Fotó: Szakony Attila

A remek eredményekről kedden tartott sajtótájékoztatót Bene Csaba kancellár és Anda Zoltán főigazgató. Mint elmondták: A Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny mellett az ÁSZÉV a három legrangosabb megmérettetés közé tartozik a szakképzés terén.

– Az idén 47 tanulónk vett részt a többfordulós versenyen, s az országos döntőbe 15 fiatal kvalifikálta magát – árulta el Bene Csaba kancellár, aki kiemelte: a döntősök közül három kiemelkedő eredmény is született, Korosecz Tamás a rendészeti és közszolgálati ismeretek tantárgyból országos első helyezést ért el, Jandó Péter a gázipari és fluidumkitermelő ismeretek tantárgyból országos második helyezett lett, míg Hörcsöki Aliz az irodai ügyviteli ismeretek tárgyból az országos harmadik helyezést szerezte meg.

Az első tízbe jutott diákok a tárgyjutalom mellett 100 pluszpontot is kapnak a felvételi eljárás során.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában