Népművészet és folklór

2023.04.04. 15:00

Színes forgatag a Panoráma Terasz rendezvényen

Komplex népművészeti rendezvénnyel, egyúttal a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák országos hetéhez kapcsolódva indította az idei szabadtéri programjait a Zala Megyei Népművészeti Egyesület szombaton.

Mozsár Eszter

Pintér Borbála (jobbra) a szövés alapjait mutatta be

Forrás: ZMNE

A Panoráma Terasz rendezvényen kézműves bemutatókkal, népművészeti vásárral és folklórprogramokkal várták az érdeklődőket. Szombat délelőtt a zalakomári Téczely Krisztián gyöngyösnecckészítő fiatalember tartott előadást gyűjtő- és kutatómunkájáról, a tárlókban pedig be is mutatták ezeket a rendkívüli zalai népművészeti értékeket, viseletet.

Bécs Máté, Rózsa Anna Sára és Rózsa Veronika a Panoráma Népművészeti Galériában.
Fotós: Seres Péter

 Délután a Tetőtől Talpig Viseletkészítő Bemutató Műhelyben Tálosi Adrienn bőrművessel, az Audrey Leather Goods márka alapítójával, míg a Panoráma Népművészeti Galériában Pintér Borbála szövővel, szövő eszköz készítővel, a Spin ’n’ Fox márka alapítójával találkozhattak a látogatók. A „Fonóházban” a különböző természetes alapanyagokat és a fonóeszközöket ismertették. 

Pillanatkép a néptáncosok fellépéséről
Fotós: Seres Péter

A mesterségbemutatók és a vásár mellett a színpadon zalaegerszegi tánccsoportok léptek fel műsoraikkal, a programot a Csádé Zenekar „Míg a világ világ lesz” című népzenei koncertje zárta. A rendezvényhez társult a SZÉF Egyesület is népzenei kurzusaival. A programot a Csoóri Sándor Alap és a Hagyományok Háza támogatta.

Tálosi Adrienn a bőrművességről tartott bemutatót
Fotós: Seres Péter

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában