Borkostoló és szentelés

2023.04.24. 11:00

Szent György-hegyi pincejárás Zalatárnokon

Tizenegyedik alkalommal szervezi meg a többek között borkóstolóval és szőlővessző-szenteléssel egybekötött Szent György-hegyi pincejárását Zalatárnok önkormányzata. A szombatra tervezett rendezvénnyel a résztvevők az ötletgazda Becze Andreára is emlékezni kívánnak.

Gyuricza Ferenc

Illusztráció

Fotó: Fehér Márk

Erről Soós Zsolt polgármester tájékoztatta lapunkat. Elmondta: a Szent György-hegyi pincejárás a település egyik legnagyobb érdeklődéssel kísért tavaszi programjává vált az évek során. Ötletadója s hosszú időn keresztül főszervezője is Becze Andrea volt, akinek tiszteletére a tavalyi jubileumi pincejárást Becze Andrea-emléktúrára keresztelték el. Soós Zsolt hozzátette: ahogy az elmúlt évben, úgy most is Becze Andrea lánya, Gulyás Veronika lépett elő főszervezővé.  

Az idei program a már kialakult hagyományoknak megfelelően kerül megrendezésre. A résztvevőket 10.45-re várják a Szent György-hegy kapujánál, ahol a polgármesteri köszöntőt követően Nagy Tamás novai plébános megszenteli a szőlővesszőt. Ezt követi a pincék borkóstolóval egybekötött látogatása, amelynek egyik helyszínén Tüh Annamária mikológus tart növényvédelmi előadást. A program a késő délutáni, kora esti órákban a TreFontane kápolnánál ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában