Régi és új koreográfiák

2023.04.16. 11:00

Premier gála: hatvan táncos a színpadon (galéria, videó)

Új, és versenyeken már bemutatott, díjnyertes koreográfiákat is láthatott a közönség szombaton a HSMK-ban a Premier Táncklub hagyományos gálaműsorán.

Korosa Titanilla

A repertoárból nem hiányoztak a nézőket folyamatos tapsra késztető produkciók

Fotó: Szakony Attila

Németh Petra alapító, koreográfus az eseménnyel kapcsolatban elmondta, hogy minden évben egy alkalommal tart gálaestet a táncegyüttes, itt mutatják be a közönségnek, hogy milyen koreográfiákat tanultak az év során és mennyit fejlődtek a kisebb és nagyobb táncosok. A két órás gálaesten 30 produkciót láthatott a közönség, a műsor különlegessége egy közös előadás volt a vendégfellépőkkel, a zalaszentgyörgyi Tornyos Táncklub tagjaival. Összesen mintegy 60 táncos lépett színpadra show, látványtánc és modern tánc produkciókkal.

A műsor összeállításánál cél a változatosság, láthatott a közönség elvontabb modern táncot, rockyt és kánkánt, de nem hiányoztak a nézőket folyamatos tapsra késztető produkciók, illetve a musical, mesefeldolgozások sem. A gálán díjakat is átadtak és elbúcsúztatták az érettségiző táncosokat.

Németh Petra arról is beszélt, hogy a Premier Táncklub 2000-ben alakult meg, hiánypótló szándékkal, hisz akkor Nagykanizsán még nem volt lehetőség modern és showtánc elsajátítására. Szakmai segítséget nyújtott számukra Kuzma Péter és Kuzma Renáta Zalaegerszegről, a Gála Társastáncklub Egyesülettől. A csapat immár 23 éve a HSMK-ban tartja próbáit és fellépéseit. Ez idő alatt számos hazai és nemzetközi versenyen vettek részt, és a jövőben is ez a terv. Négy korcsoportban foglalkoznak a növendékekkel, akiknek sűrű a program a tanév alatt, a próbák mellett folyamatosan járnak versenyekre, fellépésekre. Idén egészen július 23-ig minden hétvégéjük foglalt, legközelebb Zalaegerszegen a megyei táncművészet világnapi eseményen képviselik Nagykanizsát, de részt vesznek a Balaton Kupa táncversenyen és Budapesten is lesznek országos megmérettetések. Nyáron edzőtábort tartanak a nagyobbaknak Zalaszentgyörgyön a Tornyos Táncklubbal közösen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában