Mintegy 370 fiatal vett részt

2023.04.04. 11:30

Online zongoraversenyen bizonyítottak a nagykanizsai zeneiskola növendékei

A Zenevilág Művészeti Alapítvány hirdette meg a III. Nemzetközi „Zongoramesék” Zongoraversenyt, ezúttal online formában.

Benedek Bálint

Forrás: Illusztráció / Pexels

A versenyre Magyarország és a határon túli alapfokú művészeti iskolák növendékeit várták. Idén mintegy 370 fiatal vett részt az online versenyen, köztük a nagykanizsai Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI fiataljai remekeltek. Az eltérő korcsoportú növendékeket Kollonay Zoltán, Kollonay Krisztina, Cseszkóné Borovics Melinda, Markó Katalin, Simo Márta és Németh Renáta tanárok készítették fel. Közülük a viadalon tanári különdíjat vehetett át Kollonay Zoltán.

Eredmények. A zenevilág reménysége fődíj: Pataki Botond Kristóf (IV. korcsoport). A zenevilág reménysége: Galambos Flóra (III. kcs.). Kiemelt arany: Dervalics Bence, Szathmáry Fanni (mindketten III. kcs.). Arany: Nagy Dániel, Szathmáry Petra (mindketten III. kcs.), Hans Milena (IV. kcs.), Sütő Márton (V. kcs.). Ezüst: Ferenczi Botond (I. kcs.), Ferenczi Balázs, Simon Petra (mindketten II. kcs.), Gyuricz Emma (III. kcs.), Koszoru Levente (V. kcs.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában