Húsvéti családi nap

2023.04.11. 13:00

Nyuszisimogató és kamarakiállítás a Thúry György Múzeumban

Az ünnephez kötődően hagyományosan húsvéti családi napot szervezett szombaton a Thúry György Múzeum, melyen nyuszisimogató, tojásfestés és húsvéti díszek készítésével várták az érdeklődőket. A délelőtt kezdődött esemény sokakat megmozgatott, a gyerekek imádták a füleseket.

Benedek Bálint

A gyerekek felnőtt segítséggel kézműveskedhettek is

Fotó: Gergely Szilárd

Az intézmény igazgatója, dr. Száraz Csilla elmondta: a kiállításokat, a könyvbemutatókat az idősebbek látogatják, de ilyenkor a fiatal családosokat is megszólíthatják, akik a gyerekkel együtt szívesebben érkeznek a múzeumba. Most is lehetőség nyílt kézműves foglalkozásra, rengeteg dísz készült, és a szülők egy kamarakiállítást is láthattak. Megtekinthették a Thúry György Múzeum gazdag néprajzi gyűjteményét, melyen az egykori tojásfestések is szerepet kaptak. Ezen felül dr. Kerecsényi Edit által készített felvételeken repülhettek vissza dédszüleik idejébe, ahol az egykori húsvéti szokásokba is bepillantást nyerhettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában