Két korcsoportban összesen 27-en mérték össze tudásukat

2023.04.17. 15:45

Megyei versmondó verseny volt Lendván

Szombaton rendezték meg a József Attila Versmondó Verseny megyei fordulóját. A zalaegerszegi Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, valamint a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ által közösen szervezett rendezvénynek a muravidéki kisváros zsinagógája adott helyet.

Gyuricza Ferenc

A díjazott versmondók

Fotó: Gyuricza Ferenc

A megyei döntőre a közelmúltban megrendezett városi-városkörnyéki fordulók legjobbjai jutottak tovább, két korcsoportban összesen 27-en. A versenyző diákoknak két verset kellett előadniuk, egy kötelező József Attila művet, illetve egy szabadon választott költeményt. A kötelezőként kijelölt vers az 5-6. évfolyamon a Szeretném, ha vadalmafa lennék, a 7-8. évfolyamon pedig a Szólt az ember. A szavalatokat egy háromfős zsűri értékelte, ennek tagja Nitsch Erzsébet főkönyvtáros, Horváth Gyula színész-előadóművész, illetve Kepe Kocon Lili, a lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet művelődésszervezője volt. Értékelésük során kitértek arra, hogy a szabadon választott verseknél a diákok és felkészítőik éltek a sokszínűség lehetőségével, illetve törekedtek arra, hogy a versmondók karakterének, egyéniségének megfelelő költeményeket válasszanak.    

Az 5-6. évfolyamosok versenyét a zalaszentgróti Seres-Asperján Emma nyerte, a keszthelyi Mészáros Léna lett a második, míg a harmadik helyen holtversenyben a cserszegtomaji Monduk Katica és a lenti Gaál Eszter végzett. Különdíjat a szintén lenti Miskolczi Luca Eperke kapott. A 7-8. évfolyamos tanulók közül a zalakarosi Müller István szavalatát találta legjobbnak a zsűri. A második helyen a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium diákja, Silló Csongor és a lendvai 1. sz. Kéttannyelvű Általános Iskolába járó Gasparics Tina végzett holtversenyben, a harmadik pedig a zalaszántói Neményi Hanna lett. Ezen az évfolyamon ketten kaptak különdíjat, a zalaszentgróti Szrenka Kornélia és a lenti Toplak Tamara.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában