A költészet napjához kapcsolódóan

2023.04.17. 11:30

Megjelent a Gyenesdiási Antológia VI. kötete

Gyenesdiás Nagyközség Önkormányzatának támogatásával jelent meg a költészet napjához kapcsolódóan a Gyenesdiási Antológia sorozat hatodik kötete.

ZH

A Gyenesdiás Antológia VI. kötetének bemutatóján Góth Imre és Cséby Géza között Nagy Antal Róbert dedikálja kötetét

Fotó: ZH

Az előző évhez hasonlóan idén is egy költő kapott publikálási lehetőséget. Nagy Antal Róbert, a Kárpáti János Általános Iskola tanára a kezdetektől szerepelt az antológiákban. Az elmúlt tíz évben rendre jelentkezett a csoportos kiadványokban. Neve hallatán sokan érkeztek a községházán rendezett irodalmi estre. Mostani Isten-Kép-Más verseskötetét Góth Imre Árpád alpolgármester ajánlotta a jelenlévők figyelmébe, aki egyúttal a sorozat szerkesztője, így ilyen minőségében méltatta a szerző évtizedes eredményeit, felsorolta szép sikereit. Végül további versek megírására biztatta Nagy Antal Róbertet. 
A szerzővel dr Cséby Géza irodalomtörténész beszélgetett a kötetről és a benne megjelent versek kapcsán a költő ars poeticájáról. Burucs Szabolcs gitárral kísérve, míg Pékné Orbán Julianna, Horváth Sebestyénné, Hocz Katalin és Kenesei Aurélia a kötetből választott versek elszavalásával köszöntötték a költészet napi rendezvényen a szerzőt. A kiadványt a gyenesdiási József Attila könyvtárban lehet megvásárolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában