Vitrinkiállítás

2023.04.12. 12:00

Lehelet könnyű könyvjelzők – A Zalai Csipkeműhely időszakos tárlata Gébárton

Szélesebb, keskenyebb, színes és fehér. Csipkék egy témára, azaz könyvjelzőre. Az időszakos vitrinkiállítás április végéig látogatható a kézműves házban.

Mozsár Eszter

Részlet a kiállításról. Fotó: Pezzetta Umberto

Az ünnepek előtt nem csak a húsvétra készült Nyitott Műhelygalériák Napja és Hagyományok Tára programjával a Gébárti Regionális Népi Kézműves Alkotóház, hanem azon a hétvégén mutatták be a ház szakkörének, a Zalai Csipkeműhelynek a kiállítását is.

A tárlókban Dömötör Julianna, Gyenese Ferencné, Horváth Tiborné, Dr. Kozák Nóra, Orot Istvánné, Sinka Endréné és Tóth Józsefné alkotásait láthatjuk. A leheletfinom és kecses darabok többféle technikával készültek.

Fotós: Pezzetta Umberto

- Most egy érdekes témát választottak a szakkör tagjai, ám azt többféleképpen járták körbe – tájékoztatott Prokné Tirner Gyöngyi intézményegység-vezető. - A kiállításon a vert csipke több technikáját láthatjuk, így például tüll, subrikás csipkét, emellett frivolitás (hajócsipke), tenerife csipke és zoborvidéki vagdalásos technikával készült könyvjelző kapott helyet a vitrinben. Ez utóbbi inkább hímzésnek számít.

Az alkotóközösséggel csütörtökönként a zalaegerszegi Göcseji Tudásközpontban lehet találkozni kettő és négy óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában