Egy ember, aki kétszer halt meg

2023.04.18. 11:22

Könyvbemutató a nagykanizsai Halis-könyvtárban

A nagykanizsai Halis-könyvtárban április 19-én, szerdán 17 órakor folytatódik a rendhagyó történelemóra sorozat a Gulagokon Elpusztultak Emlékének Megörökítésére Alapítvány szervezésében. A Bögös András és dr. Kovács Emőke szerzőpáros Egy ember, aki kétszer halt meg - Az elfeledett Ify Lajos plébános portréja című könyvet mutatja be az érdeklődőknek.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila

A kötetről az internetes könyvajánlóban így írnak: Ify Lajos egykori fonyódi plébános Emmaus nevű kápolnája a Balaton egyik legszebb táján, a Szent György-hegyen állt. Az egykori magánkápolna a vidék egyik emblematikus helyszíne volt. A legendaszerű elbeszélések nagy vonalakban bemutatják Ify Lajos életét, de a plébános teljes és hiteles életútját dr. Kovács Emőke történész tárta fel elsőként. A történeti kutatással párhuzamosan Bögös András építész elkészítette az Emmaus felmérési tervrajzait. A kötet e két munkát foglalja magába, az archív képek és visszaemlékezések pedig megidézik a Szent György-hegyi remete alakját, hajlékát, életmódját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában