Kiállításmegnyitó

2023.04.17. 16:30

Jobb agyféltekés látásmóddal kezdett el rajzolni a kanizsai Gál Melinda

A nagykanizsai Bolyai-iskola galériájában nyílt meg hétfőn Gál Melinda autodidakta festőművész Az alkotás szeretete című kiállítása, melyet Lengyák István pedagógus, a Hevesi-galéria vezetője nyitott meg.

Benedek Bálint

Gál Melinda autodidakta festőművész alkotásai gyűrűjében

Fotó: Szakony Attila

Gál Melinda szakmáját, hivatását tekintve nem festőművész - fogalmazott Lengyák István. - A hölgyek kezének szépítésével, körmeikkel foglalkozik. Mondhatom úgy is, hogy egészen apró szarulemezekre hoz létre miniatűr képeket, festményeket, kompozíciókat. Vagy ugyanolyan apró műanyagokra, melyeket később felragaszt. Mindezt nap mint nap óriási türelemmel végzi. Már ebből a bevezető gondolatból is kiérezhetjük, hogy Melinda szeret szépet alkotni.

Hozzátette: gyerekként is szeretett rajzolni, de rajongása felnőttként felerősödött. Beiratkozott egy rajztanfolyamra, ahol Máté Renátától igyekezett elsajátítani a valósághű rajzolás alapjait az úgynevezett jobb agyféltekés látásmód segítségével. És ez bejött. Azóta autodidakta módon fejleszti tudását. Ha teheti, részt vesz nyári művészeti táborokban is, s igyekszik művészek segítségével mélyebbre ásni magát a különböző technikákban, és megismerni mesterfogásaikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában