Jubileum

2023.04.16. 19:30

Huszonöt éve alakult meg a Honvéd Kaszinó Énekkara

Vasárnap megalakulásának 25. évfordulóját ünnepelte a Honvéd Kaszinó Énekkara.

Korosa Titanilla

A Honvéd Kaszinó énekkarát képünkön Halmos Ildikó vezényli

Fotó: Korosa Titanilla

Az énekkar 1998-ban alakult meg 25 taggal. Fennállása óta számos, egyre színvonalasabb produkciókkal örvendezteti meg közönségét a csoport. Repertoárjukban megtalálhatóak népdalcsokrok, katonadalok, többszólamú kórusművek, gregorián énekek, karácsonyhoz és egyéb ünnepeinkhez kapcsolódó dalok. Kultúrateremtő és közvetítő funkcióján kívül kiváló közösségformáló feladatot is betölt az énekkari tevékenység, hisz a kórus valamennyi nyugdíjas klubbeli rendezvény „alapmagjává” vált, mint könnyen aktivizálható közösség. Folyamatosan szerepelnek az intézmény eseményein, városi rendezvényeken, nyugdíjas klubok által szervezett kórustalálkozókon és egyéb programokon. 2012-ben jelentős személyi változások mellett sikeres kórustalálkozót tartottak, 2013-ban megünnepelték megalakulásuk 15. évfordulóját, majd folytatták az aktív munkát számos fellépéssel. A 20 éves jubileumi ünnepen a kórus tagjai az erre az alkalomra elkészített, az énekkar életét 230 fényképen bemutató emlékkönyvet kaptak.

A 25. évforduló alkalmából szervezett ünnepség megnyitóján először Halmos Ildikó, a Honvéd Kaszinó igazgatója köszöntötte a megjelenteket, aki 23 éven át vezette az énekkart és 2 éve adta át a stafétát Iványi Miklósnak. Halmos Ildikó felidézte az énekkar megalakulását, a kezdeti időszakot, visszaemlékezett a közös munkája és a sikerekre, hisz egyebek mellett 2015-ben a az énekkar megkapta az akkori honvédelmi miniszter elismerő oklevelét. Majd köszöntötte a csoport négy, még aktív alapító tagját.

Balogh László, Halmos Ildikó és Iványi Miklós
Fotós: Korosa Titanilla

Balogh László, Nagykanizsa polgármestere is méltatta a negyedszázados énekkart és mondott köszönetet a város nevében tevékenységükért. Záró gondolatként azt kívánta az énekkar tagjainak, hogy még sokáig közvetítsék az értékeket a településen felnövő generációknak. Ezután emléklapot és Nagykanizsa címerét adta át Halmos Ildikónak és Iványi Miklósnak.

A polgármester után Gábris Jácint, az önkormányzat oktatási, kulturális, ifjúsági és sport bizottságának elnöke mondta el gondolatait, majd Körtvélyessy Attila, a Nagykanizsai Honvéd Egyesület elnöke köszöntötte az énekkart és a közönséget.

A rendezvényen az ünnepelt házigazdák műsorát követően fellépett még a VOKE Kodály Zoltán Énekkara, a VOKE Mamik Hagyományőrző Dalkör, a Palini Nyugdíjas Dalkör, a Belvárosi Nyugdíjas Klub Gyöngyvirág Néptánccsoportja, a Fűzvölgyi Dalostársak, a Tungsram Nyugdíjas Dalköre, a Kiskanizsai Polgári Olvasókör Árvácska Dalköre, valamint a Péczely Attila Népzenei Csoport Zalakomárból. Az est további részében Farkas Miklós harmonikajátékát hallhatták.  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában