46 tanítvány játszott

2023.03.06. 15:00

Házi zongoraversenyt tartottak Nagykanizsán

Házi zongoraversenyt tartottak két korcsoport növendékeinek hétfőn a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban. A fiatalokat ezzel a bemutatkozási lehetőséggel szeretnék motiválni a további tanulmányaik során.

Benedek Bálint

Képalá: Sok tanítvány mellett Balogh Benedek is játszott a közönségnek

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A zongora tanszak munkaközösségének vezetője, Cseszkóné Borovics Melinda elmondta: a járvány után fontosnak érezték, hogy a hangszeren tanuló gyerekek érdeklődését fenntartsák, és ösztönözzék őket a versenyszituációval. Nem panaszkodhatnak, hiszen nyolcvan fiatal növendékük van, akiknek több mint a fele vállalta a megmérettetést a házi viadalon. A hangszeres előképzőbe járók mellett a haladók, vagyis a továbbképzőbe járó diákok is megmutathatták a tudásukat.

– Nagy öröm, hogy olyanok is zongorához ültek, akik még csak tavaly szeptemberben kezdtek el tanulni – folytatta a munkaközösség vezetője. – Egy szabadon választott művet adtak elő, melyet erre a kivételes alkalomra bizonyára mindannyian jól begyakoroltak.

Az eseményen a növendékek játékát saját tanáraik, így Cseszkóné Borovics Melinda, Nagy Szabina, Németh Renáta, Markó Katalin, Kollonay Zoltán, Kollonay Krisztina és Simo Márta értékelték, és kiemelt arany-, arany-, ezüst- vagy bronzéremmel jutalmazták őket.

– Ezúttal 46 tanítványunk játszott, ők vállalták, hogy szívesen a közönség elé ülnek - mondta. - Az indulók technikai biztonságát, valamint a darab zenei megformálását és az előadásmódot figyeltük. Sok gyermek tudatosan a zongorát választja, ám olykor a korábban a hangszeren játszó szülők irányítják a zeneiskolába a gyermekeiket. Számunkra ez boldogság, s az is, ha a növendékeik lelkesek, szorgalmasak. Néhányan rendszeresen szerepelnek régiós és országos versenyeken, sőt vannak olyan tehetségeink, akik a továbbtanulásukat és művészeti irányban képzelik el.

Eredmények. Kiemelt arany minősítés: Bécsi Barnabás, Varga Lia, Simon Petra, Szatmáry Petra, Horváth Dorottya Júlia. Arany: Gajári Zsófia, Szathmáry Fanni, Szalai Bognár Anna, Szalai Bognár Botond. Ezüst: Wallner-Papp Olivér, Makrai Kamilla, Ország Domonkos. Bronz: Gerencsér Balázs. Felkészítő tanár: Cseszkóné Borovics Melinda. Kiemelt arany: Mánfai Szófia. Arany: Katona Luca, Horváth Regina, Hans Milena. Ezüst: Németh Szilárd, Hegedüs Barbara, Vígh Hanna. Bronz: Hegedüs Jázmin. Felkészítő tanár: Kollonay Krisztina. Kiemelt arany: Ferenczi Balázs, Ferenczi Botond, Dervalics Bence, Galambos Flóra, Pataki Botond Kristóf. Felkészítő tanár: Kollonay Zoltán. Kiemelt arany: Nagy Dániel. Arany: Guruzda Magor, Bognár Flóra Szilvia, Hohl Rebeka, Guruzda Hunor. Felkészítő tanár: Markó Katalin. Ezüst: Salánki Zerind, Balogh Benedek. Bronz: Gerencsér Áron. Felkészítő tanár: Nagy Szabina. Arany: Kele Eliza, Vidovics Alíz. Ezüst: Sütő Márton. Bronz: Szabó Villő, Nagy Anna Flóra, Koszoru Levente. Felkészítő tanár: Németh Renáta. Ezüst: Pőcze Kinga, Gyuricz Emma, Lackenbacher Janka, Völgyi Vera. Bronz: Traub Hanga. Felkészítő tanár: Simo Márta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában