"Aki a múltját elveszíti, annak jövője nem lesz"

2023.03.16. 13:00

A PajtaKult stábja is részt vett az Év embere, Év sportolója díjátadáson

Ahogy arról korábban beszámoltunk, március 6-án, hétfőn délután a zalaegerszegi Galeri Étteremben adták át összevontan a Zalai Hírlap szerkesztőségének félszáz éve hagyományos, Az év zalai sportolói elnevezésű, valamint az idén több esztendő kihagyás után újra meghirdetett Az év embere, Az év sportolója díjakat.

Mozsár Eszter

Kovács Gyula a rendezvényen

Fotó: Pezzetta Umberto

Utóbbinál, a február elsején indult s két héten át tartott közönségszavazás során több ezer voks érkezett a zaol.hu hírportálra, ahol az olvasók a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelöltekre szavazhattak. Az éve embere 2022-ben Kovács Gyula pórszombati erdész, a Tündérkert mozgalom egyik alapítója lett, aki az oklevél és a díj átvétele után megköszönte mindazoknak, akik ily módon értékelték mintegy négy évtizedes értékmentő munkásságát. A Tündérkert mozgalom, ahogy fogalmazott, szinte olyan, mint egy tündérmese.

- Amikor elkezdtem gyűjteni, mindig hangsúlyoztam, hogy nem gyümölcsfákat keresek. Nem fákat, embereket kerestem, akik ismerik ezt az örökséget, ezt a hagyatékot, ezt a kultúrát. Hogy át tudják adni az utókornak. Azt gondolom, hogy ennek van értelme... Hogyha kultúránkat nem tudjuk megőrizni és megtartani, akkor mi is elpusztulunk. Aki a múltját elveszíti, annak jövője nem lesz.

Kovács Gyula ezeket a gondolatokat a díjátadón mondta, amin részt vett a PajtaKult stábja is.

Az általuk készített videót Önök is megtekinthetik:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában