Naplószerű kötet

2023.02.01. 17:04

Tavasszal jön az új verseskötet Bischofné Hesinger Katalintól

Hamarosan újabb versekkel jelentkezik a Zalalövőn élő Bischofné Hesinger Katalin, tervei szerint az Át a hegyen címet viselő kötet még a tavasz folyamán megjelenik. Jelenleg a szerkesztéssel foglalkozik, a kiadványba szánt versek ugyanis már megszülettek.

Gyuricza Ferenc

Bischofné Hesinger Katalin az előző, Kövek és virágok című kötetével

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A Salla Művelődési Központ és Könyvtár művelődésszervezőjeként dolgozó költő 2021 őszén adta ki legutóbbi verseskötetét, ami a Kövek és virágok címet viselte. Az alkotás folyamata ugyanakkor nem állt meg a megjelenéssel, gyakorlatilag azóta is folyamatosan születtek versei.

- A Kövek és virágok kötet megjelenése után egyszerűen nem tudtam leállni– magyarázta Bischofné Hesinger Katalin, azaz BiHeKa. – Sorra jöttek a versek, már a rákövetkező napon is. Napi valóságok, emberi kapcsolatok, utazás térben és időben, keresve az élet értelmét, ez az, amiről jelenleg írok, s ami mindennap foglalkoztat. Próbálok a víz fölött maradni a mai világban, ami időnként kegyetlenül nehéz.

A költő hozzátette: érdekes módon, most előbb ötlött eszébe a kötet címe, minthogy a kötetbe szánt versek többsége megszületett volna. Azért aztán a sorrendet illetően sem nyúlt hozzájuk, már rögtön az elejétől időrendben szerkeszti a kötetet, így az szinte naplószerűvé vált. Mint mondja: számára így lett kerek egész a kötet mondanivalója.

- Én az életet egy jó kis hegymenetnek érzem, születésünktől halálunkig „menetelünk” valami felé – jegyzi még meg a cím kapcsán. - Szándékosan nem mondom azt, hogy a halál felé, mert hiszek benne, hogy a lélek tovább él majd az új hazájában. Maga a hegy tehát a sorsunk, amiben rendre felfele kell kapaszkodnunk, az út, amit végig kell járnunk. A saját sorsunkért mi vagyunk felelősek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában