Nagyböjt első vasárnapja

2023.02.28. 14:30

Rockpassió a novai Nagyboldogasszony-templomban

Nagyböjt első vasárnapján nem hagyományos zenei élmény várta a helyi Nagyboldogasszony-templomba a híveket, érdeklődőket. A szentpéterfai Talentumok együttes előadásában Fodor Gábor Rock Passiója Máté evangéliuma szerint hangzott el, a templomban megszokottakról kicsit eltérő hangszerelésben.

Korosa Titanilla

Újszerű megközelítésben került a közönség elé Máté evangéliuma a Talentumok előadásában

Fotó: Korosa Titanilla

Timárné Móricz Hajnalka, az együttes vezetője elöljáróban elmondta, hogy ismerősök meghívására érkeztek Novára. Nem a klasszikus templomi hangzást hozták, hanem amolyan fiatalos lendülettel készültek bemutatni a darabot. 

Arról is beszélt, hogy a zenekar 2011-ben alakult, jelenleg 17 főt számlál a kórussal együtt. A megalakulásukat követő évben már a nagyböjti időszakban több helyen felléptek, jártak Vas, Zala és Somogy vármegyei helyszíneken, valamint Budapesten, illetve azóta gitáros szentmisén is zenéltek már.

A Nován is előadott Rock Passió szerzője Fodor Gábor, a szombathelyi premontrei gimnázium egykori tanára, ő Máté evangéliumára építve alkotta meg a zeneművet. A előadás során a zenészek megszólaltattak dobot, basszus-, elektromos és akusztikus gitárt, illetve billentyűs is része volt a produkciónak a kórus hat tagja mellett. A zenei előadás alatt A passió című filmből vetítettek jeleneteket. 

A koncert elején Nagy Tamás helyi plébános köszöntötte a megjelenteket és mondta el a nagyböjti időszakhoz kapcsolódó gondolatait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában