A lényeg, hogy a diákok szeressék

2023.02.16. 08:00

Motivációs előadást hallgattak a keszthelyi és kanizsai zenetanárok

Az újfajta motivációs technikák alkalmazása a zeneoktatásban címmel tartott előadást a szentgotthárdi Bene Krisztina hegedűtanár, művészetoktatási szaktanácsadó szerdán a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI-ban.

Benedek Bálint

Bene Krisztina tartott előadást a tanár kollégáinak az új tanítási lehetőségeikről

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményen a kanizsai zenetanárok mellett a keszthelyi Festetics György Zenei AMI pedagógusai is képviseltették magukat. Bene Krisztina szaktanácsadó a motiváció fontosságáról beszélt. Elmondta: a gyerekek számára nemcsak a zeneiskolai oktatás az egyetlen kikapcsolódási forma, hanem rengeteg lehetőségből választhatnak.

- Küzdünk azért, hogy mi is kiemelt terület lehessünk és olyan élményt adhassunk a fiataloknak, amiért érdemes zeneiskolába járni - fogalmazott a szakember. - Megtanulni hangszeren játszani hosszú, időigényes munka, vagyis a diákok figyelmét állandóan fenn kell tartani. Ahhoz, hogy tanárok fejlődjenek, nekik is kell továbbképzésekre járni, tanulni a másik, esetleg e területen tapasztaltabb kollégáktól. Fontos, hogy a tanításba bevonjuk a családokat, a közös munkával élményszerű oktatásra törekedhetünk.

A kanizsai intézmény igazgatója, Baráth Adrien kiemelte: nagy energiát fordítanak arra, hogy magas színvonalú oktatást biztosítsanak a diákjaiknak. Ezért a kollégáik képzéseken vesznek részt, s megfogadják, mi több, alkalmazzák a begyűjtött információkat a tanításuk során. A gyermekek egyfajta személyre szabott tanmenet alapján haladnak, a lényeg, hogy a diákok szeressék a zenetanulást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában