Dos Diavolos

2023.02.14. 16:00

Lesz zalai érdekeltsége is a 2023-as A Dal versenynek

A gitáros Takács Vilmos személyében ez évben is lesz zalai kötődésű résztvevője A Dal című televíziós versenynek. A zalaegerszegi születésű, ám már jó ideje a fővárosban élő zenészt a Dos Diavolos című formációjával választották be a legjobbak közé.

Gyuricza Ferenc

A Dos Diavolos, azaz Ganxsta Zolee és Takács Vilmos

Forrás: ZH-archív

A Dos Diavolos egy akusztikus blues zenét játszó duó, amelynek Ganxsta Zolee a másik tagja. Kettejük közös projektje néhány éve, a koronavírus-járvány időszaka alatt született s viszonylag rövid idő alatt népszerűvé vált, 2021-ben már az első nagylemezük is megjelent. A Dal című televíziós versenyre egy vadonatúj szerzeménnyel jelentkeztek, ennek címe: Nem tanulunk semmiből.  

A Dal hazánk egyik legjelentősebb könnyűzenei versenysorozata, amit eredetileg azzal a céllal hoztak létre, hogy az Eurovíziós Dalfesztivál válogatójaként segítse eldönteni, melyik hazai versenyző vegyen részt a nagyszabású nemzetközi versenyen. Ma már önálló produkciónak számít, amely során a Duna Televízió műsorán a benevezett több száz szerzemény közül negyven kiválasztott előadója verseng a győzelemért. A televíziós élő adások márciusban indulnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában