A Honvéd Kaszinóban

2023.02.25. 16:00

Kortárs drámák felolvasóestje Nagykanizsán

A Honvéd Kaszinóban pénteken a Fiatal Drámaírók Háza és a Kanizsai Fiatalok Közössége közös szervezésében az Okuláre projekt keretében Mítosz címmel kortárs drámák felolvasóestjét tartották.

Benedek Bálint

A nagykanizsai Honvéd Kaszinóban a Kanizsai Fiatalok Közössége és a Fiatal Drámaírók Háza Mítosz címmel hirdette meg a kortárs drámák felolvasóestjét.

Fotó: Szakony Attila

A Fiatal Drámaírók Háza kezdeményezésére indult el az Okuláré Projekt, vagyis kortárs dráma felolvasósorozata, melyen a résztvevők három rövid, egyfelvonásos drámát olvastak fel az ország és Európa több pontján. Ehhez csatlakozott a Kanizsai Fiatalok Közössége, ahol ezúttal a színjátszókat vonták be az olvasásba. Az előadásokat mindenütt egyfajta kerekasztal beszélgetés követi, amin a szövegek írói is részt vesznek, majd az este végén a közönség a kedvenc szövegét is megszavazza.

A projekt vezetője, a Fiatal Drámaírók Háza alapítója, Horváth Benji elmondta: az Okuláré egy kéthavonta megvalósuló színházi felolvasóest sorozat, amire a pályakezdő drámaírók nyílt pályázat útján kerülhetnek be. Nemcsak a pályakezdő drámaíróknak teremt bemutatkozási és fejlődési lehetőséget, hanem egyben közösségteremtő és összetartó erővel is bír. Írók, rendezők, színészek és a közönség párbeszédére ad alkalmat ez a program.

- A kanizsai alkalmon három tehetséges kortárs mutatkozott be – folytatta. – Ladnai Loránd Animalitas Animae, Novák Csilla Hangok, míg a helyi Micsinai Dominik Banyatank című drámáit hallhatták és elemezhették a látogatók.

Végül a legtöbb szavazatot a magyar-történelem szakos tanárnak tanuló Dominik kapta. A fiatal történetében azt a valós eseményt gondolta újra, amikor az orosz-ukrán háborúban egy ember traktorjával hazahúzott egy tankot. A fikciókkal átszőtt sztori olyannyira tetszett a hallgatóságnak, hogy végül továbbjutott az utolsó fővárosi fordulóba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában