A Karos Korzón

2023.01.12. 11:00

Sütő András önálló verses estje Zalakaroson

József Attila Szabad Ötletek Jegyzéke címmel a zalamerenyei származású Sütő András önálló estjét láthatja a közönség január 13-án pénteken 19 órakor Zalakaroson a Karos Korzón.

Benedek Bálint

A Szabad-ötletek jegyzéke, avagy miért nem mondhatom el minden butaságomat? címet viselő darab József Attila személyes vallomása magáról, kétségeiről, az elveszettségéről. Az egyszemélyes darab tájékoztatójában írják: József Attila 1936 májusában, a Japán kávéházban maga elé tett egy füzetet és nekilátott teleírni azt. Akkoriban, mint neurotikus beteg, Gyömrői Edit kezelése alatt állott. A pszichoterápiában ma is használatos eszköz a beteg írásainak elemzése. Ilyenkor az a feladat, hogy a páciens írjon ki magából mindent, írjon megállás nélkül, ha nem jut eszébe semmi, akkor is írjon, ha mást nem, olyan szavakat, melyek az előző szóról jutnak eszébe. Csodálatos utazás a lélek legbelseje felé, egyfajta vallomás rengeteg verssel Sütő András előadásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában