Rendezvény

2023.01.31. 14:30

Irodalmi estet tartott Csesztregen a Korhatártalan Klub

Hétfőn a magyar kultúra napja alkalmából tartottak a helyi Korhatártalan Klub szervezésében irodalmi estet a művelődési házban, melynek vendége Zágorec-Csuka Judit muravidéki Jókai-díjas író, költő, műfordító, a Lendvai Könyvtár és Kulturális Központ igazgatója volt.

Korosa Titanilla

Molnár Ferencné és Zágorec-Csuka Judit

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

A rendezvény kezdetén Király Edit klubvezető köszöntötte a megjelenteket és mondta el gondolatait az ünnep kapcsán. Elhangzott, hogy 1989 óta tartjuk ezt a napot annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823. január 22-én fejezte be a Himnuszt Szatmárcsekén, majd 1844-ben Erkel Ferenc zenésítette meg és ekkor csendült fel augusztus 20-án a nyilvánosság előtt. Az ünnep alkalmából a magyarság idehaza és a határokon túl és szerte a világban megemlékezik a magyar kultúra értékeiről.

A továbbiakban Zágorec-Csuka Judit mutatkozott be a közönségnek, vele Molnár Ferencné beszélgetett. Irodalmi tevékenysége mellett szó volt többek között a Muravidékhez való ragaszkodásáról, a muravidéki magyar nemzetiség kultúrájáról, annak ápolásáról és a Maribori Egyetemen végzett munkájáról is.  

Az irodalmi összejövetelen közreműködtek a helyi Kerkai Jenő Általános Iskola diákjai, akik elszavalták a Himnuszt, illetve Kósáné Szabó Anikó, Tóth Luca és Papp Ferenc versmondók, akik Zágorec-Csuka Judit írásait tárták a közönség elé. A rendezvény keretében megtekinthette a közönség a klub kézműves tagjainak munkáiból nyílt kiállítást és Őr Ildikó mézeskalács készítő édességeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában