Tárlat

2022.12.08. 10:51

Migráció a kamerán keresztül - Kiállítás és kerekasztal-beszélgetés a Mathias Corvinus Collegium zalaegerszegi központjában

December 7-én, szerdán este nyitották meg a Mathias Corvinus Collegium (MCC) zalaegerszegi központjában, a Tudomány és Technika Házában a Mozgásban: migráció a kamerán keresztül című fotókiállítást, amelyet kerekasztal-beszélgetés követett.

Arany Horváth Zsuzsa

Gyurkovits Tamás, Jászberényi Sándor , dr. Saly Zsófia és Vargha Márk, mellettük a tárlat néhány képe

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A résztvevőket dr. Sali Zsófia, az MCC egerszegi központjának vezetője köszöntötte, jelezve, a nagy népmozgások korát éljük, a Migrációkutató Intézet munkatársai a migráció számos típusával és arcával találkoztak Európában terepkutatásaik alkalmával. Ezen utak, találkozások során fotók ezrei készültek a fotóművészek lencséin keresztül. Az ő munkáik  inspirálta arra a szervezőket, hogy létrehozzák a kiállítást, amelyen keresztül a látogatók számára szeretnék közelebb hozni és bemutatni a migráció szerteágazó és komplex világát. A beszélgetésben két, a migrációs mozgások határ menti és külföldi tűzvonalaiban dolgozó fotós, Gyurkovits Tamás fotográfus és Jászberényi Sándor újságíró, haditudósító vett részt, őket Vargha Márk, a Migrációkutató Intézet vezető elemzője faggatta az általuk átélt különleges szituációkról és a fotózás iránti elhivatottságról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában