Páratlan léptékű program

2022.12.17. 18:30

Hegedű mesterkurzust tartottak a nagykanizsai gyerekekért (galéria)

Kokas Katalin Liszt Ferenc-díjas magyar hegedű- és brácsaművész, érdemes művész és Kelemen Barnabás Kossuth-díjas hegedűművész tartottak hegedű mesterkurzust minap a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI növendékei számára.

Benedek Bálint

A kanizsai zeneiskola tanítványai sokat tanulhattak a világhírű zenész házaspártól

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A kanizsai intézmény igazgatója, Baráth Adrien megtiszteltetésnek tartja, hogy vidéki zeneiskolaként ilyen nagyszerű, világhírű és elismert művészek dolgozhattak a tanítványaikkal. Ahogy a művészházaspár járja a világot, rengeteg tapasztalatot gyűjtenek a hangszeroktatásról, számukra fontos, hogy minél fiatalabb kortól fejlesszék a gyerekek tudását. Ezen kívül nyitottak voltak a kollégák irányába, a tudásukat, tapasztalataikat átadják. Teszik ezt önszántukból, teljesen ingyen, a fiatalok érdekében és kedvéért.

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás, a Fesztivál Akadémia Budapest alapító vezetői egy páratlan léptékű programot indítottak, amely rendkívüli energiákat visz az alap és középfokú zenei oktatásba, jelentős magyar szólistákkal összefogva.

- Magyarország minden régiójában és a magyarlakta határon túli nagyvárosokban, mesterkurzusokat, pedagógus-továbbképzéseket és 30 pontos akkreditációs képzéseket szervezünk a jövő év végig, 8-23 éves diákok és tanáraik számára, térítésmentesen - mondták. - Zenei nagyhatalom vagyunk, ez a hírünk a nagyvilágban, melyet őriznünk kell és kötelességünk ápolni. Úgy érezzük, az utolsó pillanatban vagyunk és a jövő a tét: a nemzetközi mércével versenyképes zenekari zenészeket, a jövő tanárait, szólistákat és zeneszerető közönséget is most kell kinevelni. Célunk támogatni, inspirálni a pedagógusokat, valamint a zenét tanuló gyerekeket. A művészek a szólistaként megélt színpadi tapasztalataikkal szeretnének segítő kezet nyújtani a hazai zeneoktatásnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában