December végéig megtekinthető

2022.11.12. 13:00

A Bedő Sándor In memoriam című kötet bemutatója

Pénteken délután mutatták be a Városi Hangverseny és Kiállítóteremben a néhai zalaegerszegi Bedő Sándor képzőművész-tanár (1947-2017) munkásságát bemutató képes albumot.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Seres Péter fotográfus grafikákat, ex libriseket, festményeket az olvasó elé táró reprodukciós felvételei mellett helyet kapott a kötetben dr. Kostyál László művészettörténész, a Göcseji Múzeum igazgatója Bedő-tanulmánya, Szemadám György Munkácsy-díjas festőművész korábbi méltatása és lapunk munkatársa, Magyar Hajnalka Bedő Sándorral a Zalai Hírlap számára készült régebbi interjúja. A művészre Szényi Zoltán festőművész mint pályatárs és barát emlékezett, a könyvről  dr. Kostyál László és Seres Péter beszélt. A kötetbemutató a zsinagógában látható, Bedő Sándor - családi tulajdonban lévő, és a Göcseji Múzeumban őrzött - műveit felvonultató tárlathoz kapcsolódott. A város egykori festő-grafikus művésztanárának emléket állító képzőművészeti kiállítást a hangversenyteremben zajló programok ideje alatt 2022 december végéig még megtekinthetik a koncertekre, kulturális eseményekre érkezők. A digitális eljárással készült, a Zalai T-MA Kiadó Kft. gondozásában széleskörű támogatással megjelent kötethez pedig a zalaegerszegi Tourinform Irodában lehet hozzájutni limitált példányszámban. Az alkotók további zalaegerszegi művészi életművek e módon való közzétételét tervezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában