Pestre fel!

2022.10.02. 15:00

Hamarosan bemutatják Turbuly Lilla új gyerekkönyvét

A Pestre fel! című új ifjúsági regényt mutatják be október 4-én, kedden 13,30-kor zalaegerszegi Apáczai Csere János Tagkönyvtárban. Turbuly Lilla, a könyv zalai származású szerzője is jelen lesz az író-olvasó találkozón, a program az Országos Könyvtári Napok keretében valósul meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Turbuly Lilla az Alaszkai öböl című novelláskötetének bemutatóján a megyei könyvtárban, két évvel ezelőtt, mellette Kiss Gábor és Gyenes Imre Fotó: ZH/archív

Turbuly Lilla éppúgy otthon érzi magát a fővárosban (ahol már nagyjából egyetemista kora óta lakik), mint Zalában. Ez a kettős identitás örök írnivalót ad számára.
Turbuly Lilla költő, író, szinikritikus Nován született, első novellája 1979-ben jelent meg a Kincskeresőben. Az 1990-es években több novellát és tárcát publikált, részben saját nevén, részben Novai Ágnes néven (Nők LapjaÉlet és IrodalomMagyar Nemzet, Zalai Hírlap). 2001-től jelentek meg versei, főleg a Holmiban és a Parnasszusban. Arról, ami elmúlik c. versét az MTV bemutatta a Verssor az utcazajban sorozatban. 2006-ban első helyezést ért el a Nők Lapja és a Révai Digitális Kiadó regénypályázatán, első regénye, az Eltévedt hold még ebben az évben megjelent. 2007-ben újabb regényt publikált Üveghold címmel. 2008-ban Szélrosta című verseskötetét a Parnasszus Kiadó jelentette meg, gyermekversei pedig ugyanebben az évben Titkosírás címmel az Artemisz Kiadónál láttak napvilágot. 2011-ben Kosársuli címmel ifjúsági regénye jelent meg a Móra Kiadó Pöttyös Könyvek sorozatában. Folytatása 2014-ben jelent meg, Viszlát, kosársuli! címmel. 2013-ban Aranyvackor-díjat kapott Talált szív című mesekönyvére, amit a Manó Könyvek jelentetett meg, Horváth Ildi illusztrációival. A mesekönyvből színdarab is készült, amelyet 2014-ben mutatott be a Ciróka Bábszínház Kolozsi Angéla rendezésében. 2016-ban Nekünk nyolc?! címmel mutatták be ifjúsági színdarabját a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban. További mesekönyve: Locsolókannából elefánt (Manó Könyvek, 2015) Válogatott és új versei 2018-ban jelentek meg Alkonykapcsoló címmel, Az Alaszkai-öböl című novelláskötet 2020-ban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában