Komolyzene a Balaton mellett

2022.08.09. 16:00

Ingyenes nyári koncertsorozatra indul a Concerto Budapest

Mozart műveiből válogat a Concerto Budapest ingyenes nyári koncertsorozata. A zenekar művészei augusztus 11. és 14. között nyolc Balaton-menti helyszínen lépnek fel, egyebek mellett Keszthelyen és Hévízen is.

Péter B. Árpád

A Concerto Budapest a Pesti Vigadóban, a Magyar Kincsek II. című hangversenyen Fotó: Benkő Sándor

A Concerto Budapest csütörtökön este a balatonföldvári Bajor Gizi Közösségi Házban, pénteken 20 órától pedig a keszthelyi Kis Szent Teréz-plébánián ad koncertet. Mindkét helyszínen a Jupiter néven híressé vált C-dúr szimfóniát, az A-dúr klarinétversenyt, valamint a D-dúr szerenádot, közismert nevén a Serenata notturnát szólaltatják meg, amelyben Környei Zsófia és az est karmestere, Keller András működik közre hegedűn.

A tavalyi Mozart-napon is emlékezetes hangversenyt adott a Concerto Budapest Fotó: Valuska Gábor

Szombaton 20 órától a hévízi Szentlélek-templomba várják a komolyzenét – és Mozartot – kedvelő közönséget, ahol a D-dúr divertimento és a Kis éji zene mellett felcsendül az A-dúr klarinétötös. A hangversenyen közreműködik Miranda Liu, Kakutani Satoko (hegedű), Haruka Nagao (brácsa), Aranyos János (cselló), Illés László (bőgő) és Klenyán Csaba (klarinét).

E helyszínek mellett a Concerto Budapest fellép a héten Balatonalmádiban, Balatonkeresztúron, Vászolyon, Révfülöpön és Balatonszemesen is. A Mozart Planet koncertekre a belépés díjmentes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában