Családi kiállítás

2022.08.31. 16:30

Fischerek közös tárlata: Hétfőn nyílik a budapesti 2B Galériában

Családi kiállítás címmel nyílik meg szeptember 5-én, Budapesten a 2B Galériában (Ráday utca) Fischer György szobrász, Fischer Bence látványtervező, Fischer Judit festőművész és Németh Klára iparművész közös kiállítása, melyet dr. Németh László Sándor, a nemzeti levéltár szakmai igazgatója nyit meg.

Arany Horváth Zsuzsa

Fischer György 2010-es tárlatán Zalaegerszegen Fotó: ZH/archív

A korábban Zalaegerszegen élt művészcsalád együttes tárlata különleges élményt ígér, hiszen Fischer György (1956-2012)  ironikus-groteszk plasztikái mellett a tűzzománc, a minimalista festészet és az építészet kortárs világába nyújt betekintést. 

A megyeszékhelyi műértő közönség tudja, a Fischer-házaspár alapítója az Ady-iskolában megvalósult művészeti képzésnek, a korán elhunyt szobrász Munkácsy-díja mellé posztumusz Zalaegerszeg díszpolgára címet kapott. Feleségével közös tárlaton 1990-ben mutatkozott be Keszthelyen, most a gyermekeik művészetével fonódik össze az övék. Zalaegerszegen 2016-ban láthatta a közönség Fischer György szobrait, 2017-ben rá emlékező album jelent meg. Köztéri alkotásai Egerszeg több pontján állnak, közülük a legjelentősebb az István királyt ábrázoló.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában