Kehidakustány ad otthont

2022.04.30. 19:00

Megyei színjátszó találkozó

Második alkalommal szervezi meg megyei pajtaszínházi találkozóját a Nemzeti Művelődési Intézet. A Zalában működő amatőr színjátszó csoportokat július 16-án várják a kehidakustányi Mariska Udvarba.

Gyuricza Ferenc

A Nemzeti Művelődési Intézet tavaly hagyományteremtő szándékkal, a kistelepüléseken működő értékalapú közösségek fejlesztése céljából hirdette meg a színjátszó találkozót. A kezdeményezéshez első ízben hat pajtaszínházi csoport csatlakozott, ami a szervezők véleménye szerint egyben azt is jelentette, hogy több zalai faluban újjáéledt az amatőr színjátszás, így idén ismét megtartják a rendezvényt, amelyre már most jelentkezhetnek a csoportok az intézet elektronikus levélcímén. 

A szervezők abban bíznak, hogy az idén még több csoportot vonz a szakmai program. Fontos tudnivaló, hogy a találkozón csak jogtiszta előadással vehetnek részt a színjátszó csoportok, s az előadással járó esetleges jogdíjfizetési kötelezettség minden esetben a fel­lépőket terheli. 

A II. Zala Megyei Pajtaszínházi Találkozón a házigazda önkormányzat a népi tárgyalkotók és helyi termelők számára is bemutatkozási lehetőséget kínál, utóbbira e-mailben Sándorné Kovács Nikolett, a kehidakustányi önkormányzat TDM-menedzsere várja a jelentkezőket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában