Sajtótájékoztató

2022.03.30. 13:00

Gazdag múzeumi kínálat várja idén is az érdeklődőket Nagykanizsán

A Thúry György Múzeum éves programjairól tartott sajtótájékoztatót kedden dr. Száraz Csilla, a közgyűjtemény igazgatója.

Horváth-Balogh Attila

Dr. Száraz Csilla, a nagykanizsai Thúry György Múzeum igazgatója

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Elmondta, hogy április 12-én nyílik a „Varázsos rendhagyás – Jeles napok Dél-Zalában” című időszaki kiállítás. Erre 1,6 millió forintot kaptak a Nemzeti Kulturális Alaptól, és 24,3 millió forintot nyertek a „Minél cifrább, annál szebb. A bőszoknyás-gyöngyösnecces népviselet Zalában” című, a múzeum értékes textilgyűjteményéből válogató tárlatra, amely november 17-én nyílik. 

 

A támogatásból a múzeum vitrineket is tud vásárolni, és elvégzik a két emeleti időszaki kiállítóterem világításrendszerének korszerűsítését is. 

 

Dr. Száraz Csilla hozzátette: a Magyar Plakát Házban április 28-án nyílik meg a Ferenczy-díjas Járási Ildikó képző- és iparművész életmű-kiállítása. Június 2-ától Karrem Helmy egyiptomi festőművész tárlata látható a Magyar Plakát Házban, említette dr. Száraz Csilla. 

 

Június közepén különleges fotóművészeti tárlat érkezik a plakátházba, szeptember közepén pedig Sass Brunner Erzsébet és Brunner Erzsébet fényképeiből nyílik kiállítás. 

 

A múzeum Fő úti kiállítóhelyén április 16-án húsvétváró foglalkozást tartanak, június 25-én pedig megrendezik a múzeumok éjszakáját sok néptánccal és zenével. Folytatódnak a múzeumpedagógiai foglalkozások, és lesznek könyvbemutatók is.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában