Frissen Zalából

2022.02.08. 11:00

Gryllus Dániel és Másik János lesz a vendég szombaton Szentkozmadombján

Hagyományteremtő szándékkal szervezi meg a göcseji település önkormányzata a Híres dalnokok Szentkozmadombján elnevezésű programját, amelyre e hét szombatján, 17.30 órai kezdettel kerül sor a községben.

Gyuricza Ferenc

Gryllus Dániel megzenésített versekkel érkezik

Forrás: Zalai Hírlap / Archív

A Nemzeti Kulturális Alap által támogatott rendezvény meghívott vendége lesz a Kossuth-díjas Kaláka zenekar vezetője, Gryllus Dániel, valamint a filmzeneszerzőként és jazz-zenészként is ismert Másik János, aki megfordult a hazai alternatív színtér olyan közismert zenekaraiban, mint a Trabant, a Balaton vagy az Európa Kiadó. A két zenész nemcsak önálló műsort ad az esten, de koncertjeik keretében Karáth Anita költővel beszélgetést is folytatnak. 
A faluházban tartandó programot Káli Lajos polgármester és a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója, Mikola Mária nyitja meg. Ezt 18 órától Gryllus Dániel megzenésített versekből – többek közt Weöres Sándor, József Attila, Szabó Lőrinc és Kányádi Sándor költeményeiből – összeállított, Budapesti tücsökmuzsika című műsora követi, majd 20 órától a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjével kitüntetett Másik János mutatja be Törd szét, törd szét bennem ezt a készet! című önálló előadói estjét. Mindkettejük műsorában közreműködik a településen élő énekes-dalszerző, Takáts Eszter. 
A rendezvény ingyenesen látogatható, ám a szervezők kérik az érvényes járványügyi előírások betartását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában