Frissen Zalából

2022.01.03. 17:30

Igényes programkínálattal készül a 2022-es évre a zalaszentgróti művelődési központ

Az eddigieknél is igényesebb kulturális és szórakoztató programok megvalósítását tűzte ki célul a Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központ 2022-re.

Szabó Judit

A Szentgrót Táncegyüttes új műsorral készül

Forrás: Zalai Hírlap / Archívum

Az intézmény munkatervét a decemberi ülésén hagyta jóvá a fenntartó, a zalaszentgróti önkormányzat. A VMK a járvány megszűnését feltételezve állította össze az idei programtervét, de arra is felkészült, hogy ha a helyzet úgy kívánja, az online térben folytassa működését, derült ki a beszámolójából. 


Közművelődési területen a tavalyi tapasztalatok alapján átszervezik a tevékenységüket. A nagyobb közönségigényt kielégítő, de mégis értéket hordozó előadásokat szeretnék meghívni. Folytatják a színházi sorozatot gyermekeknek, ifjúsági korosztálynak és felnőtteknek szóló előadásokkal. 


Meghívták az idei évre a Magyarock Dalszínházát, a Nemzeti Táncegyüttest, a Déryné Társulatot, március 15-ére pedig új koreográfiával készül a Szentgrót Táncegyüttes. Ifjúsági hangversenysorozat is lesz, valamint Tavaszi Tárlat, s meghirdetik a Kontrasztok fotópályázatot – hogy csak néhányat említsünk a közeljövő programjai közül. A Nőklub tagjainak bevonásával el szeretnék indítani a „Kézről kézre” kézimunkakört, hogy az emberek átadják egymásnak az évek alatt szerzett tudást. 


Megszervezik a helytörténeti előadásokat, Benyó Ildikó zalaszentgróti képzőművész halálának 10. évfordulójához kapcsolódóan pedig bemutatják a grafikáit egy kiállítás keretében. 


A könyvtárban az állomány gyarapítása, az olvasók számának és a bevételnek a növelése a fő cél. Tervezik az új könyvek bemutatását a saját Facebook-oldalukon és az új könyvtári honlapon. 


Amennyiben sikerrel pályáznak, infokommunikációs eszközöket szereznek be és új könyvtári polcokat készíttetnek. A könyvtár 2015-ben NAVA- (Nemzeti Audiovizuális Archívum) pont lett, aminek a segítségével könnyebben hozzá tudnak jutni ismeretterjesztő, valamint játékfilmekhez. Idén filmklubot is szerveznének a Pannonia Entertainment filmforgalmazóval együttműködve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában