Gyerekek alkotásaival

2021.12.29. 17:30

Covid- és vadászmesék - Könyvbemutatót tartottak Hévízen

Két könyv egy kötetben. Megjelent Süténé Tüttő Beáta Karanténmesék és Vadászmesék című munkája; a bemutatót a termelői piacon tartották karácsony előtt.

Péter B. Árpád

Süténé Tüttő Beáta, Simon Panna és Papp Gábor a termelői piacon tartott könyvbemutatón

Forrás: Péter B. Árpád / Zalai Hírlap

A könyvben hat mese található arról, miként vészelte át Zsófi a szüleivel a Covidot és az azzal járó karantént. A kötetet megfordítva pedig hat kalandos vadászmese olvasható. A 12 történetet olyan illusztrációk díszítik, amelyeket gyerekek készítettek. 

 

Ez már a szerző kilencedik mesekönyve, ennek kapcsán lapunknak kijelentette: "Mindenkinek arra van ideje, amire akarja, ami igazán fontos a számára". 

 

- Nekem az írás, a gyerekekkel való kommunikáció világéletemben központi kérdés volt - folytatta Süténé Tüttő Beáta -, így nem az a kérdés, hogyan jut erre időm, hanem az: emellett mire marad. Persze, nyilván nem ez tölti ki a napjaimat, ám az írás kikapcsol, feldob és pozitív töltést ad; az pedig különösen, amikor a gyerekek elolvassák a meséimet. 

 

A szerző elárulta, a Karanténmesék a járvány kezdetén született azért, hogy megmutassa a fiataloknak: nem kell a vírus kapcsán rettegésben élniük, szoronganiuk. A történetek kicsengése ugyanis az, ha odafigyelünk magunkra, és időben orvoshoz megyünk, akkor nagyobb baj nélkül meggyógyulhatunk. 

 

- Az utolsó történet a Covid végéről szól - folytatta Süténé Tüttő Beáta -, hiszen reményeink szerint előbb-utóbb eljön az az idő, amikor megszabadulunk tőle, vagy megszelídül ez a vírus, és nem lesz ennyire veszélyes az emberek számára. 

 

A Vadászmesék hat története az idei világkiállítás kapcsán született, amelyen a szerző Hévízt képviselve részt vett. 

 

A termelői piacon tartott könyvbemutatón Papp Gábor polgármester kiemelte: az író személyisége, közvetlensége, kisugárzása közel áll a fiatalokhoz, így történetei a kis olvasók számára teljes mértékben élvezhetők, átérezhetők. 

 

- Azon túl, hogy egy mesekönyvet olvasunk, amelynek elkészítésében gyerekek segédkeztek, akik illusztrálták ezt a kiadványt - folytatta a városvezető -, olyan információkat kaphatunk és adhatunk tovább, amelyek fontosak lehetnek a járvány idején. A vadászati világkiállítás pedig szintén fontos eseménye volt az évnek, persze pozitív előjellel. 

 

A két kötetet Simon Panna, Benkő Bora, Bognár Hanna és Török Katica rajzai díszítik. 

 

Az új mesekönyv piacon eladott példányaiból származó bevételt Süténé Tüttő Beáta jótékonysági célra, a rászorulók segítésére ajánlja fel, csatlakozva a piac üzemeltetői által idén is meghirdetett gyűjtéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában