Frissen Zalából

2021.11.22. 07:00

Máig a kulturális élet székhelye a 45 éves intézmény Nagykanizsán

Fennállá­sának 45. évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Hevesi Sándor Művelődési Központ, ebből az alkalomból Közös nyelvünk a kultúra címmel plakát- és dokumentumkiállítást szervezett az intézmény, amelynek anyagát saját archívumuk adta. A kiállítás megnyitóját pénteken este tartották.

Gyuricza Ferenc

Balogh László polgármester köszönti a megnyitó résztvevőit

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Az eseményen Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, megemlítve, hogy a tárlattal arra szerettek volna visszautalni, milyen fontos és nívós kulturális programoknak adott helyet a négy és fél évtized alatt az intézmény. Emellett arról is megemlékezett, hogy a Hevesi Sándor Művelődési Központ első igazgatója, Zalavári Gyula éppen a közelmúltban hunyt el.

Balogh László polgármester köszönti a megnyitó résztvevőit
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Köszöntőt mondott Gábris Jácint, a város oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottságának elnöke is. Ő többek között arról beszélt, hogy az intézmény, miközben nyitott szívvel és kitárt ajtókkal várta a kultúrára szomjazó közönséget, egyszerre végzett értékmentő, normaközvetítő és hagyományápoló munkát. A város polgármestere, Balogh László a nagykanizsai kulturális élet székhelyének nevezte a 45 éve átadott intézményt. Mint mondotta, minden valamirevaló civilizációnak szüksége van olyan helyekre, amelyek varázsuk és szerepük okán elősegítik a bennünk lezajló változást, emberré tesznek bennünket. A szakrális helyek mellett a kultúra székhelyei, vagyis az iskolák és a színházak tartoznak ebbe a körbe.

A jubileumi kiállítás megnyitóján Nagykanizsa Város Vegyeskara adott még ünnepi műsort, amely működését annak idején ugyancsak a Hevesi Sándor Művelődési Központ egyik csoportjaként kezdte meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában