Frissen Zalából

2021.11.14. 14:58

Kivételes jazz koncert a nagykanizsai Honvéd Kaszinóban (videó)

A nagykanizsai Honvéd Kaszinó tükörtermében a Kanizsa Big Band „Vendégségben a Big Bandnél” koncertsorozat keretében szombaton a kanizsai származású Horváth Cintia Lakatos Ablakos Dezső előadóművészeti ösztöndíjas jazzénekes lépett fel.

Benedek Bálint

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gergely Szilárd

A zenekar vezetője, Vámos Béla elmondta: nagy öröm, hogy Horváth Cintia elnyerte a 2005-ben alapított elismerést. Az ösztöndíj célja, hogy segítse a 30 év alatti jazz előadóművészek pályakezdését, művészi fejlődését. Az ösztöndíj egy éven át 3 fő részére járandóságot is jelent, melyen kívül tíz koncertet kell tartaniuk a díjazottaknak, s külön megtiszteltetés, hogy az egyik állomáson a Honvéd Kaszinóban vendégszerepel.

Fotó: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

– Cintia főleg klasszikus swing dalokból gyűjtött össze egy csokrot, a változatossághoz instrumentális számokat kínáltunk a közönségnek – folytatta. – A koncert előtt folyamatosan próbáltunk, a zeneiskola két tanára, Kém Sándor (bőgő) és Fülöp Szabolcs (gitár) az énekes blokkokban debütált nálunk. Illetve a 19 tagú csapatunk első harsonása tanulmányai miatt nem ért rá, őt Morvai András a körmendi zeneiskola igazgatója helyettesítette.

Horváth Cintia a szombathelyi művészeti szakgimnáziumban klasszikus hegedű és magánének főszakon érettségizett, de azt érezte, hogy valami más az útja. Elkezdett jazzéneket tanulni a Bartók Béla zeneművészeti szakközépiskolában, majd a 3 éves OKJ-s képzés elvégzése után felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előadó-művészet-jazzének szakára, ahol 2017-ben diplomázott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában