Frissen Zalából

2021.10.11. 08:00

Társadalmi igazságokat fogalmaz meg harmadik verseskötetében Bischofné Hesinger Katalin

A mondogatható sorok könyve – ezzel a gondolattal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a kiadó Czupi Gyula Bischofné Hesinger Katalin harmadik verseskötetét. A Kövek és virágok című, közel száz verset tartalmazó kiadvány bemutatóját pénteken este tartották a Salla Művelődési Központban.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Czupi Gyula elmondta: azért szerethető a kötet, mert a költő társadalmi igazságokat fogalmaz meg benne, amelyek mások számára is például szolgálhatnak. Bischofné Hesinger Katalin versei megfigyelésekkel teliek, s egyaránt szólnak önmagáról, illetve a világról. Nem sejtések, inkább végiggondolt bizonyosságok, mások megértésének szándékával.

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A kiadványban csak friss versek találhatóak, amelyek döntő többsége a koronavírus-járvány idején, mindössze két hónap alatt született. Egy részükhöz dallam is társult, így a pénteki könyvbemutatón a szerző mellett Bischof András gitáros, valamint a kötet előszavát író dr. Csider Sándor nyugalmazott főiskolai docens mutatta be azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában