Frissen Zalából

2021.10.28. 17:00

Beválogatták Budaházi Tibor festményét a szombathelyi Kép-Tár-Ház II. Magyar kortárs festészeti kiállítására

Budaházi Tibor Munkácsy-díjas festőművész Elemek című festményét a szombathelyi Kép-Tár-Ház II. Magyar kortárs festészeti kiállítására válogatták be, míg a Római töredék című digitális print a Dante univerzuma elnevezésű vándortárlaton látható.

Mozsár Eszter

Budaházi Tibor a szombathelyi kiállításon Elemek című festményével

Fotó: ZH

A képtárban október 21-én nyílt a kiállítás a magyar festészet napja alkalmából. 126 alkotó 200 művét válogatták be a november 21-ig megtekinthető seregszemlére. Budaházi Tibor Római töredék című munkája jelenleg az olasz költőóriás, Dante halálának 700. évfordulója alkalmából a MAOE és a Magyar Dantisztikai Társaság által szervezett vándortárlaton szerepel a dunaszerdahelyi Kortárs Magyar Galériában.

Budaházi Tibor a szombathelyi kiállításon Elemek című festményével
Fotó: ZH

– Számomra Dante és munkássága az utazást, az életet jelenti. Amikor a Római Magyar Akadémia ösztöndíjasaként róttam az olasz főváros utcáit, a falakon az elroncsolódott plakátok, a kopott falfestések és a mai firkák rétegei nekem ezt az időutazást szimbolizálták – mondta az alkotó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában