Frissen Zalából

2021.07.13. 15:04

Várják a családokat a hottói bábparádéra

Egy év kihagyás után ismét a bábművészeké lesz a főszerep szombaton Hottón, immár tizedik alkalommal nyújtanak felhőtlen kikapcsolódást a családok számára – tudtuk meg a beharangozó sajtótájékoztatón a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben.

Mozsár Eszter

A sajtótájékoztató résztvevői: Tóth László intézményegység-vezető, Vincze Ferenc polgármester és Varga Péter, a Ziránó Színház alapítója

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

Varga Péter, a vendéglátó Ziránó Színház vezetője arról számolt be, hogy a meglévő önkormányzati és szponzori támogatás mellé idén a Magyar falu program pályázatán is nyertek forrást a megvalósításhoz, sőt már a jövő évi program is biztosítva van ily módon. A bábművész elmondta: külön öröm, hogy a kezdetben csak néhány nézőt vonzó rendezvény mára a környék egyik kedvenc, családias szórakozási lehetőségévé nőtte ki magát. A szervezők ezen nem szeretnének változtatni, így nagy tömeget megmozgató művészeti fesztivállá biztosan nem fognak válni.

A sajtótájékoztató résztvevői: Tóth László intézményegység-vezető, Vincze Ferenc polgármester és Varga Péter, a Ziránó Színház alapítója Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Varga Péter a programokról elmondta: pénteken 19 órakor a pécsi MárkusZínház A helység kalapácsa című bábjátékkal elsősorban a felnőtteket várja. Másnap, szombaton 15 órakor a Griff Bábszínház és a Ziránó Színház közös bábjátékát, a Csalóka Pétert nézhetik meg, 18 órakor pedig a pécsi Bóbita Bábszínház adja elő a Robin Hood bábjátékot. Az előadások mellett ügyességi játékok, fénylabirintus, felhővadászat és promenádzene szórakoztatja a közönséget.

Vincze Ferenc hottói polgármester hozzátette, a bábparádé a hagyományokhoz híven része a Göcseji Dombérozónak. A környezettudatos rendezvényen felfrissülésképpen finom limonádét és lángost kínálnak a kultúrház környékén.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában