Frissen Zalából

2021.07.20. 17:30

A fodrásznak a legtöbb munkát a Csárdáskirálynő adta

Minden, ami a fejen látszik, az én feladatom... Ezt Tubolyné Kocsis Éva fogalmazza meg, aki a kvártélyházi produkciók fodrásza. Gyakorlatát a Hevesi Sándor Színházban szerezte, ahol 1985 óta dolgozik. Nem ide készült, bár a fodrászat ínyére lett volna, ezt már akkor is tudta, amikor beíratták a Dimitrov-szakközépiskolába, amire pedig kézilabdás tehetsége miatt esett edzője választása.

Arany Gábor

Tubolyné Kocsis Éva: Az elsők között érkezem, az előadás előtt akár már órákkal, és az utolsók között távozom

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

– Magasépítő szakon érettségiztem, egy évet dolgoztam is bérelszámolóként, utána nyílt lehetőségem fodrásznak tanulni, és azt elvégezve, azonnal a színházhoz kerültem. A fodrász hajat mos, szárít és fest, mármint a szalonokban nagyjából ezt csinálják, de a színházi fodrászoknak ezeken kívül van egyéb feladata is. Ez teljesen más világ, mint amit az iskolában tanultam, mert itt általában parókával dolgozunk – magyarázza. – Jobban szeretem a hajnál, nagy előnye, hogy nyugodt körülmények között azt csinálok a frizurával, amit akarok, nem beszél vissza, nem panaszkodik közben, hogy szemébe ment a hajlakk – neveti el magát.

Tubolyné Kocsis Éva: Az elsők között érkezem, az előadás előtt akár már órákkal, és az utolsók között távozom Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Mivel az előadások miatt foglaltak voltak az estéi, amikor érkeztek a gyerekek, felmondott, emiatt 13 év szünet következett. Igaz, ekkor sem szakadt el teljesen a színháztól, mert kisegítőként bejárt, ezért a Kvártélyház indulásakor is természetesnek vették, hogy számíthatnak rá.

– Az elsők között érkezem, az előadás előtt akár már órákkal, és az utolsók között távozom, különösen, ha olyan sokszereplős a darab, mint a Csárdáskirálynő volt. A kedvencem az Anconai szerelmesek – teszi hozzá és elárulja, minden előadást megnéz. Igaz, erre csak a próbán van ideje, mert élesben már várja a munka a színfalak mögött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában