Frissen Zalából

2021.05.28. 17:30

Ötletbörzét tartottak a zalai közművelődési szakembereknek Nován

A közművelődési szférában és a könyvtárakban dolgozó kulturális szakembereknek szerveztek előadásokkal tarkított ötletbörzét csütörtökön Nován. Az egész napos programban 26 személy vett részt, ők több mint ötven zalai település közművelődési feladatait látják el.

Gyuricza Ferenc

Dr. Csider Sándor a hallgatóság egy részével

Fotó: Gyuricza

A Nemzeti Művelődési Intézet által is támogatott program legfőbb célja a hasznosítható ötletek, a jó gyakorlatok átadása volt. A házigazda települést képviselő Horváth Nikolett lapunknak elmondta: a szférában dolgozók gyakran egymástól tanulnak. A közművelődési dolgozók se nem irigyek, se nem szégyenlősek, vagyis örömmel adják át tapasztalataikat egymásnak, és szükség esetén mernek is segítséget kérni a másiktól, szögezte le.

Dr. Csider Sándor a hallgatóság egy részével
Fotó: Gyuricza

Az ötletbörzén több előadás is elhangzott. Flaisz Gergő, a zalaegerszegi Keresztury VMK igazgatója a rendezvények buktatóira hívta fel a figyelmet, de kitért a pandémiával kapcsolatos jogszabályi háttérre is, Cseke Márk, a lenti városi könyvtár munkatársa a közösségi média használhatóságáról beszélt, a program nyitányaként pedig dr. Csider Sándor író-költő, az ELTE Savaria Egyetemi Központ nyugalmazott főiskolai docense szólt a jelenlévőkhöz. Mint mondotta: a közművelődésben dolgozók alapfeladata az adott településen élők életminőségének javítása.

- A közművelődésben dolgozók nemcsak a művészet és a tudomány eszközeivel tudják segíteni a saját településükön élők boldogulását, hanem számos egyéb tevékenységgel is – tette hozzá dr. Csider Sándor. – Törekedjenek arra, hogy boldogabbá tegyék a településük lakóinak életét, hogy együttműködésre késztessék őket, hogy a saját lakóhelyük történetét megismertessék velük, s abból erőt meríthessenek, hogy az ünnepeiket méltó módon tudják megtartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában