Frissen Zalából

2021.04.29. 15:00

Online koncertet szolgáltatnak a KKK közösségi oldalán

A Nemzetközi Jazz Nap hazai megünneplésére ingyenesen rendezett események sora – a pandémia miatt – idén is a virtuális térbe kényszerül. A főváros mellett Debrecen, Pécs, valamint Nagykanizsa szolgáltat online koncertet.

Pásztor András

Gayer Mátyás és Hofecker Dániel

Fotó: ZH Archívum

Mint arról Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója beszámolt: az intézmény közösségi oldalán lehet majd megtekinteni Gayer Mátyás és Hofecker Dániel online koncertjét csütörtökön 19-20 óra között.

– A nagykanizsai származású, Londonban élő jazz-zongorista, Gayer Mátyás generációja egyik meghatározó zenésze. Fiatal kora ellenére számos hazai és külföldi díj nyertese, a Montreux-i jazz-zongoraverseny kétszeres döntőse. Mátyás évek óta az európai jazzélet aktív tagja, de többször járt már Amerikában is. A műfaj olyan legendás zenészeivel dolgozott együtt, mint Don Menza, Jim Rotondi, Luis Bonilla, Jesse Davis, Dusko Gojkovics, Stepko Gut, Grant Stewart, John Fedchock.

Gayer Mátyás és Hofecker Dániel
Fotó: ZH Archívum

Az ezúttal trombitán játszó Hofecker Dániel a grazi és bécsi zenei élet egyik fontos szereplője. Nem csak szólistaként elismert művész, hanem a zeneszerzői, hangszerelői munkái révén is sok sikerben volt része eddigi pályafutása során. Mint zeneszerző, a legutóbbi két MJSZ Big Band Zeneszerző Versenyét megnyerte. 2019-ben beválasztották a helsinki, majd 2020-ban a szardíniai zeneszerző versenyek döntőjébe. Olyan kiválóságokkal volt alkalma együtt zenélni, mint Stepko Gut, Jim Rotondi, Renato Chicco, David Lukács, Frank Roberscheuten, Pete Van Nostrand, a Budapest Jazz Orchestra, a Modern Art Orchestra és a The Coquette Jazz Band.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában