a hagyományos ünnepi program helyett

2021.01.26. 13:00

Fényfestéssel zárták a magyar kultúra napját Lentiben

Az elmúlt héten pénteken a magyar kultúra napja alkalmából rendhagyó programot hirdetett a városi művelődési központ.

Korosa Titanilla

Fénnyel festették látványosra az épületeket

Fotó: Korosa Titanilla

A szervezők elmondták, hogy a jelenlegi koronavírus-járványtól sújtott helyzetben az ilyenkor hagyományos ünnepi programot – köszöntővel és kulturális műsorral – nem tudták megrendezni. Ehelyett újszerű, látványos és tartalmas programot találtak ki, és megpróbálták ezzel a közönséget megajándékozni.

Fénnyel festették látványosra az épületeket
Fotó: Korosa Titanilla

Napközben a városközpontban a magyar irodalom ismert költőinek megzenésített verseit, valamint népdalokat és magyar zeneszerzők műveit hallhatták az arra járók. A művelődési központ Zrínyi termének ablakait pedig úgynevezett Ablakgalériává alakították, melyekben kortárs szerzők verseit és klasszikus műveket helyeztek el az érdeklődő közönség ­számára.

Az egész napos programot látványos fényfestéssel zárták, a városközpont épületein, illetve a Szent Mihály-­templom falán a magyar kultúra napjához kapcsolódó képeket láthattak a járókelők és a programra érkezők, köztük Kölcsey Ferenc arcképét és a Himnusz kéziratát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában